Η Ελλάδα πάντα με εκπλήσσει με την κουζίνα της.
Σε μια εξόρμηση μου στην Μάνη ανακάλυψα μια υπέροχη σαλάτα που έχει πολλές παραλλαγές:
Την μανιάτικη πατατοσαλάτα.
Η βάση της σαλάτας αυτής είναι η βραστή πατάτα και το πορτοκάλι.
Ναι, όπως ακούσατε το πορτοκάλι που σε συνδυασμό με την πατάτα δημιουργεί ένα υπέροχο και ελαφρύ πιάτο.
Σας δίνω μερικές παραλλαγές:
Φτιάχνετε την βάση της σαλάτας που είναι βραστή πατάτα και κομματάκια από πορτοκάλι.
Τώρα μπορείτε να βάλετε φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, ρόκα, ελιές και λίγο καλό ελαιόλαδο και να απολαύσετε μια υγιεινή και χορταστική σαλάτα χωρίς ζωικά.
Εγώ την δοκίμασα και με δύο τηγανητά αυγά από πάνω. Εξαιρετικός και αυτός ο συνδυασμός αν και όχι τόσο διαιτητικός. Μπορείτε αντί για τηγανητά αυγά να βάλετε βραστά κι έτσι να προσθέσετε και πρωτεΐνη στο εξαιρετικό αυτό πιάτο.
Καλή όρεξη και μην ξεχνάτε.. η νοστιμιά είναι στα απλά.