Σήμερα σας έχω μία ιδιαίτερη συνταγή. Ο κρητικός ξινόχοντρος είναι ο τραχανάς της Κρήτης. Έχει μία πολύ ιδιαίτερη γεύση, είναι απίστευτα θρεπτικός και χορταστικός. Ιδιαίτερα το χειμώνα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Ψάξτε λοιπόν να βρείτε έναν καλό ξινόχοντρο σε μαγαζιά που πωλούν κρητικά προϊόντα και εδώ σας έχω την δική μου πρόταση:
500γρ. ξινόχοντρο
Κρεμμύδι
Σέλινο
Καρότο
Ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, γεμίζετε νερό και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Προσοχή γιατί θέλει συνέχεια ανακάτεμα. Ο ξινόχοντρος απορροφά αρκετό νερό, οπότε προσθέτετε έξτρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Εγώ έβαλα και μπούκοβο, μοσχοκάρυδο και κουρκουμά, εσείς βάλτε ότι μπαχαρικά σας αρέσουν. Στο τέλος λάδι (και βούτυρο αν είστε τολμηροί).
Συνδυάζεται με φέτα, παξιμάδι, ελιές…
Καλή όρεξη