Ένα εύκολο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό μεσογειακό πιάτο
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
8 πατάτες
3 τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 μικρή κονσέρβα με σάλτσα ντομάτα
Φρέσκο κρεμμύδι, ξερό κρεμμύδι, άνηθο (εγώ βάζω αρκετά από αυτά)
λίγο λάχανο, ρόκα
Ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Δεν τσιγαρίζετε τίποτα, απλά βάζετε όλα τα υλικά σε μία γάστρα και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 40 λεπτά.
Κλασσικά ένα τέτοιο πιάτο συνδυάζεται με φέτα. Η φέτα όμως δεν αφήνει το σίδηρο του σπανακιού να απορροφηθεί, γι αυτό προτείνω ελιές και ένα παξιμαδάκι.
Καλή όρεξη!