Ο λωτός είναι η τελευταία μου ανακάλυψη. Η πώλησή του έχει αυξηθεί και τον έβλεπα συνέχεια στα τελάρα της λαϊκής. Τα φρούτα με πορτοκαλί ψίχα έχουν απίστευτες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Ειδικά ο λωτός είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή, σε πολυφαινόλες και κατεχίνες. Πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Αυτό που μ εντυπωσίασε είναι μία ουσία η ζεαξανθίνη, παράγωγο των καροτινοειδών, η οποία έχει την ιδιότητα να προλαμβάνει και να βοηθά στην αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε με τον λωτό είναι να τον καταναλώσουμε ώριμο. Αν δεν είναι αρκετά ώριμος, έχει στυφή γεύση.
Πάμε να δούμε το θρεπτικό smoothie λοιπόν
Υλικά:
100γρ. βιολογικό κεφίρ
1 λωτός ώριμος
5γρ λουκουμα (φυσικό γλυκαντικό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη). Αν δεν θέλετε ή δεν έχετε βάλτε λίγο μέλι
8γρ. πρωτεΐνη αρακά (προαιρετικά)
Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και εγώ έχω γαρνίρει με 30γρ. νιφάδες βρώμης, 20γρ. κινόα pops, ξηρούς καρπούς και κολοκυθόσπορους, καρύδα τρίμμα.
Αυτό το θρεπτικό μπωλ περιέχει 350 θερμίδες και πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.