Le chef (της υπερβολής και της ταγκίλας)

Μετά από ένα μήνα απουσίας, να ‘μαι πίσω με επίκαιρο θέμα: Το σκουπιδοφαγητό ή αλλιώς το “βρώμικο”. Επίκαιρο, γιατί το καλοκαίρι έχει πάντα την τιμητική του. 
Αφορμή η ταινία “Le chef” που προβάλλεται τελευταία στους κινηματογράφους. Δεν θα κάνω κριτική της ταινίας βέβαια. Θα κάνω κριτική στο θέμα της ταινίας όμως, γιατί πολύ απλά, αφορά στο αντικείμενό μου.  Η ταινία με λίγα λόγια περιγράφει (διασκεδαστικά) τις περιπέτειες ενός chef – αν μπορεί να ονομαστεί έτσι κάποιος που μαγειρεύει τόσο ανθυγιεινά.
Πρώτη σκηνή της ταινίας ένα πτώμα γουρουνιού, που γίνεται στη συνέχεια μπέικον, το οποίο σωτάρεται σε λάδι. Ειλικρινά, υπάρχει ακόμα αυτή η κουζίνα;
Άλλη σκηνή: Ο”σεφ” ετοιμάζει στο παιδί του  αυγά με μπέικον, λάδια και βούτυρα. Άλλη σκηνή: Ο “σεφ” μαθαίνει στο παιδί του να τρώει “γκουρμέ ” χοτ ντογκ, λουκουμάδες τίγκα στη ζάχαρη, κρέας καπνισμένο στα κάρβουνα. Τέλος, ανοιγει μιά καντίνα με σάντουιτς παραγεμισμένα με λιπαρά κρέατα, βούτυρα και άσπρο ψωμί, ενώ όλη η ταινία ξεχειλίζει στα λιπαρά γλυκά, τις βομβοτοξίνες με το κομψό σχήμα και τα βουνά λιχουδιών για πεινάλες βαριάς μορφής. 
Ο “σεφ” φυσικά, είναι τσουπωτός. Κι εγώ σε όλη την ταινία ήθελα να φάω τα καθίσματα, να γίνω σαν αυτόν… Θα μου πείτε, “ταινία είναι”. Όχι, δεν είναι ταινία. Είναι η πραγματικότητα.
Το 80% των εκπομπών μαγειρικής στην τηλεόραση, παρουσιάζει παχύσαρκους/ες σεφ (ο θεός να τους κάνει) να μαγειρεύουν σκουπίδια. 
Αλλά το φαγητό δεν αρκεί να είναι νόστιμο, πρέπει να κάνει και καλό στην υγεία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τρώμε. Τρώμε για να ζήσουμε.
Αν είναι το φαγητό που καταναλώνουμε να μας σκοτώνει, καλύτερα να πίνουμε μόνο χυμούς. 
Η εξέλιξη της διατροφής ή της γαστριμαργίας καλύτερα, θα έπρεπε να βασίζεται στην υγιεινή διατροφή και όχι στα σκουπίδια που ικανοποιούν τη γεύση και την κοιλιοδουλεία. Τα σουβλάκια, οι πίτσες, τα κρέατα, τα τηγανητά, τα γκουρμέ, τα μη γκουρμέ, που σερβίρονται παντού, δεν σέβονται σε καμία περίπτωση (στην πλειονότητα τους) τις αρχές τις υγιεινής διατροφής που εξυπηρετούν την υγεία μας. 
Συμβουλή μου: Μάθετε να μαγειρεύετε, πείτε όχι στα σκουπίδια και στα μαγαζιά που σερβίρουν διατροφικές βόμβες! Συμβουλή 2η: Μη γίνετε υποχόνδριοι όμως…και λίγο βρώμικο ενίοτε, δεν έβλαψε κανέναν… 
Το trailer της ταινίας που ήταν αφορμή για το άρθρο:
https://www.youtube.com/watch?v=slF4yFbS-NE