Οι φακές είναι ένα από τα πιο συνήθη πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Στα περισσότερα ελληνικά σπίτια, μαγειρεύεται τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Έχουμε συνηθίσει να τις τρώμε με φέτα και ελιές. Πόσο σωστό είναι αυτό. Με τις ελιές είμαι σύμφωνη, με τη φέτα όμως όχι. Η φέτα ως γαλακτοκομικό περιέχει ασβέστιο και το ασβέστιο εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου της φακής.
Στη φωτογραφία σας παραθέτω τον σωστό τρόπο που τρώμε τις φακές. Με πράσινη ωμή σαλάτα, ωμό λάδι με λίγο ξύδι καλής ποιότητας. Εγώ πρόσθεσα και σταφίδες με λίγους ξηρούς καρπούς. Είναι ιδιαίτερο, δοκιμάστε το.