Δεν είναι τυχαία η παροιμία..
Το μήλο είναι το πιο διαδεδομένο φθινοπωρινό -χειμωνιάτικο φρούτο. Τρώγεται σκέτο, γίνεται κομπόστα, ψητό με κανέλα και μέλι στο φούρνο, μπαίνει στις σαλάτες και φυσικά είναι το κύριο συστατικό της κλασσικής μηλόπιτας. Οι ιδιότητες του είναι αναρίθμητες, δεν είναι τυχαία η παροιμία. Έχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, γεγονός που το καθιστά προστάτη του ανοσοποιητικού. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στην φλούδα του βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου (μην ξεχνάτε να τα πλύνετε καλά πριν τα φάτε με την φλούδα). Όπως όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έτσι και το μήλο με τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή που περιέχει, έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση. Ένα κανονικό μήλο αποδίδει περίπου 80 θερμίδες και είναι ένα εξαιρετικό σνακ . Συνδυασμένο δε με ανάλατους ξηρούς καρπούς σας δίνει ενέργεια χωρίς να σας φουσκώνει.
Η πρότασή μου εδώ είναι ένα χορταστικό smoothie μήλου
Συστατικά :
100γρ.γιαούρτι κατσικίσιο ή κάποιο άλλο γιαούρτι της αρεσκείας σας
1 μήλο ξεφλουδισμένο σε κομμάτια
1 ώριμη μπανάνα
10γρ.πρωτεΐνη αρακά (προαιρετική) εφ’όσον γυμνάζεστε ή είστε χορτοφάγοι
Λίγη σκόνη βανίλιας
Αλέθετε καλά τα παραπάνω, μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτετε 30-50 γρ.δημητριακά.
Εγώ εδώ χρησιμοποίησα βιολογικά κορν φλεικς χωρίς ζάχαρη και νιφάδες φαγόπυρου.
Φυσικά η κανέλα δίνει έξτρα νοστιμιά μιας που ταιριάζει πολύ με το μήλο
Μια μερίδα από αυτό το smoothie αποδίδει γύρω στις 350 θερμίδες