Θεωρώ ότι το γιαούρτι είναι εξαιρετική τροφή.
Το φυσικό γιαούρτι όμως, χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες ή προσθήκη γεύσης φρούτων. Αυτά ονομάζονται επιδόρπια γιαουρτιού και απέχουν πολύ από το θρεπτικό και ωφέλιμο παραδοσιακό γιαούρτι. Επειδή όμως η ξινή γεύση του γιαουρτιού δεν αρέσει σε πολλούς υπάρχει τρόπος να το καταναλώσουμε ευχάριστα με υγιεινό τρόπο. Θα χρειαστούμε:
100γρ. βιολογικό αγελαδινό στραγγιστό ή πρόβειο γιαούρτι
1/2 μπανάνα
1 μεγάλο ώριμο ροδάκινο
10γρ. μίγμα σκόνης από πρωτεΐνη αρακά, μακα και λούκουμα (φυσική γλυκαντική ουσία). Το μίγμα αυτό είναι προαιρετικό και το συστήνω σε ανθρώπους με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.
Τα παραπάνω μπαίνουν στο μπλέντερ και ανακατεύονται μέχρι να γίνουν πουρές.
Από επάνω έβαλα φρέσκια μπανάνα, βρώμη, corn pops βιολογικά με μέλι και γκρανόλα βιολογική.
Στα δημητριακά προσέχω πολύ τις ετικέτες. Προσέχω να είναι όσο το δυνατόν αγνά, χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά, φοινικέλαιο και ζάχαρη.
Το συγκεκριμένο smoothiebowl αποδίδει 350 γρ. θερμίδες και αποτελεί εξαιρετική επιλογή πρωινού.