Λαμβάνω συχνά πυκνά πολλές ερωτήσεις στο μέιλ μου, από τους αναγνώστες αυτής της στήλης. Καταλαβαίνετε βέβαια ότι είναι αδύνατον να απαντώ στον καθένα ξεχωριστά. Έτσι λοιπόν, θα τις ομαδοποιώ και μία φορά το μήνα ανάλογα με τον όγκο των ερωτήσεων, θα απαντώ μέσω άρθρων. Ξεκινώ από σήμερα.
1. Πώς μπορούμε να χάσουμε τοπικά στους μηρούς;
Πολλές κυρίες με ρωτήσατε για το τοπικό λίπος στους μηρούς (μπούτια). Τοπικό αδυνάτισμα δεν υπάρχει, είναι πλέον γνωστό.
Αν έχουμε λοιπόν, πιο τονισμένους μηρούς, τους γυμνάζουμε έτσι ώστε να φαίνονται σφιχτοί και γυμνασμένοι.
Φυσικά, με την προϋπόθεση ότι παράλληλα κάνουμε και διατροφή. Τώρα, το ποια γυμναστική ή ποιές ασκήσεις είναι οι πιο ενδεδειγμένες, θα το κρίνει ο γυμναστής σας. Πάντως, σίγουρα το σημείο των μηρών θέλει πολύ δουλειά για να σμιλευτεί.
2. Γυναικομαστία στους άνδρες. Τι φταίει;
Τις περισσότερες φορές φίλοι μου, φταίει η έλλειψη άσκησης και τα παραπανίσια κιλά. Η γυναικομαστία ή το χαλαρό στήθος, αφαιρούν πολλούς πόντους από την αρρενωπή σας εμφάνιση. Αισθητικά, απωθεί περισσότερο και από την κοιλίτσα. Τι πρέπει να κάνετε; Να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα γρήγορα.
Επειγόντως γυμναστική με έμφαση στην εκγύμναση των θωρακικών μυών, και διατροφή συγχρόνως, για να φύγει το λίπος, αλλά όχι με δίαιτες express. Αν χάσετε τα κιλά σας απότομα, η χαλάρωση θα επιδεινωθεί. Προσέξτε λοιπόν, ιδιαίτερα, το θέμα του χαλαρού στέρνου, γιατί άπαξ και εμφανιστεί θέλει πολύ προσπάθεια για να στρώσει.
3. Χαλάρωση και κυτταρίτιδα: σε τι διαφέρουν;
Οπτικά, σε τίποτα. Ένα χαλαρωμένο δέρμα εύκολα έχει την όψη ενός σώματος με κυτταρίτιδα. Τις περισσότερες φορές βέβαια, αυτά τα δύο συνυπάρχουν. Χαλάρωση και κυτταρίτιδα διακρίνουμε και σε αδύνατες γυναίκες, μόνο που εκεί η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη.
4. Πρώτα χάνουμε βάρος και μετά κάνουμε γυμναστική;
Όχι! Αυτή είναι μία ανοησία που έλεγαν τα ινστιτούτα αδυνατίσματος τη δεκαετία του 80 για να κερδίσουν πελάτες. Δεν ισχύει αυτό. Μάλλον το αντίθετο επιβάλλεται να κάνει κάποιος, για να δει αποτελέσματα .
5. Κάποιος που έχει αναιμία μπορεί να γυμναστεί;
Ναι, κάτω από την αυστηρή επίβλεψη γυμναστή, πολύ ήπια και ελεγχόμενα. Σε πολύ σοβαρές αναιμίες όμως, η γυμναστική δεν ενδείκνυται.
6. Αν έχω παχύσαρκο παιδί που δεν προλαβαίνει να γυμναστεί, τι μου προτείνετε;
Σας προτείνω καταρχάς να του επιβάλετε σωστή διατροφή και εν συνεχεία να επιβάλετε στον εαυτό σας να ξεγράψει το εν δυνάμει άρρωστο παιδάκι σας από τα φροντιστήρια που σίγουρα του έχετε φορτώσει, και να το γράψετε σε κάποιο άθλημα.
Αυτά για σήμερα, συνεχίστε να στέλνετε τις απορίες σας (αλλά συμμορφωθείτε και με τις απαντήσεις, όσο δύσκολες και αν σας φαίνονται).